Az orgazmusát ez az 5 tényező gátolja (18+)

Lehetsz te bármilyen lepedőakrobata, ismerheted bármennyire is jól a női testet, bizony akadnak olyan negatív tényezők, amelyekre nem tudsz felkészülni, de számolnod kell azokkal is. Szerencsére azért léteznek biztató remények, melyek előrevetíthetik a pozitív végkimenetelt, de mielőtt rámenne a kapcsolatotok, ideje kiderítenetek, miért nem tud eljutni a csúcsig.

1. Először magadban keresd a hibát!

Mielőtt rásütnéd a barátnődre, hogy „képtelen az orgazmusra”, azért legyél őszinte magaddal! Valóban mindent, de tényleg mindent megtettél azért, hogy ő is elélvezzen? Gondoskodtál a megfelelő körülményekről, odaadóan kényeztetted, és nem ragadtál le néhány – másoknál bevált – technikánál?  Amennyiben a válaszod teljesen egyértelmű és őszinte igen, úgy jöhet a tényfeltáró nyomozás, hiszen nem csak rajtad múlik, hogy a barátnőd eljut-e a csúcsra. Bizony, állhatnak a háttérben olyan gátló tényezők, amelyek akadályozzák, hogy átengedje magát a feltétlen örömnek.

2. Nem tud lazítani

Ez a nők legáltalánosabb és leggyakoribb problémája: valamilyen okból kifolyólag egyszerűen nem bírnak ellazulni, nem tudják kizárni a körülményeket. Persze, ha egyébként is nehezen jut el a csúcsra, akkor nem segít, ha megy a tévé, dörömbölnek a szomszédok, vagy a legstresszesebb munkanapon próbálod őt levenni a lábáról.  Gyanakodhatsz rá, hogy a lazítással van gondja, ha folyton elégedetlenkedik, akár magával, akár az életével, de néha azért sikerül elélveznie. Ám ha visszagondolsz, ezek az alkalmak mindig ugyanolyan körülmények között, ugyanolyan testhelyzetben, esetleg ugyanabban a napszakban jöttek el.

3. Nem tudja átengedni az irányítást

Jól tudjuk, hogy egyes fétisek éppen az irányításra-alárendeltségre épülnek, és gyakran pont azok élvezik a „beosztott” szerepet, akik az életükben állandóan főnökként viselkednek.  Nem biztos, hogy pontosan ez a leírás illik a barátnődre, de előfordulhat, hogy tényleg csak arra lenne szüksége, hogy ne akarja mindenáron kontrollálni, befolyásolni a körülményeket. Tehát hagyja, hogy te legyél a nagybetűs férfi, és kiadja a kezéből a szeretkezés vélt, vagy valós irányítását. Ez kifejezetten nehezükre esik az öntudatos, uralkodó típusoknak, pedig ha sikerül teljesen megbíznia benned, akkor az effajta lazítás már szinte magától fog jönni.

4. Lelki gondjai vannak

Ebbe a kategóriába aztán minden belefér, de mégis meg kell említenünk, hiszen a nők orgazmusa valóban sokkal inkább fejben, mint testben dől el. Ez rossz hír mindkettőtöknek, hiszen bizonyos esetekben akkor sem tudod a csúcsra juttatni, ha minden tőled telhetőt megteszel, ő pedig csak akkor tud elélvezni, ha teljesen ellazul – tehát, ha megoldódik a problémája.  Sajnos ide nem csak olyan tényezők sorolhatóak, mint a különféle konfliktusok, a túlhajszoltság, a stressz, hanem pl. a korábbi testi-lelki bántalmazás, amelyen csak iszonyúan lassan és nehezen lehet túllépni.

5. Gyerekkori beidegződések

Ez sajnos a legnehezebb dió, sokszor ugyanis egyáltalán nincsenek tudatában a nők azzal, hogy a szexuális gátlásaik gyermekkorukból erednek.  Talán megannyi tabuval kellett megküzdeniük, esetleg helytelen mintákat neveltek beléjük, vagy szüleik kifejezetten bűnös dolognak ítélték meg a szexualitást. Ez nem mindig rossz szándékkal történik, néha annyira túlféltik a szülők a lányokat, hogy azok ugyan megússzák a kamaszkort teherbeesés nélkül, de cserébe a felnőttkori szexualitásukat is alaposan ellehetetlenítik.  A legnagyobb gond ezzel az, hogy csak szakértő bevonásával lehet orvosolni, ám erre – pont a beidegződések miatt – iszonyúan nehezen veszik rá magukat az emberek.

Tehetsz valamit?

A felsorolás elején található okok esetében igen, hiszen rengeteg múlik a partner hozzáállásán, ha az ellazultságról van szó. Amennyiben a barátnőd érzi, hogy nem akarsz magadnak bizonyítani, hanem tényleg az a célod, hogy ő is átélje az orgazmust (tehát ezzel is kifejezed, milyen fontos neked), akkor az már hatalmas lépés előre.  Amennyiben nyitott a praktikákra, bátran kísérletezgethettek, meglehetősen széles skálán mozognak a különféle szexuális játékok. Fontos, hogy ő választhasson! Az őszinteség természetesen elengedhetetlen, nem csak most, hanem később is, amikor „élesben” próbálkoztok. És persze számít az is, hogy ne feladatként tekintsetek erre az egészre, hanem lehetőségként.

Ha nem segít?

A komolyabb problémákat illetően már nem ilyen egyszerű a dolgod, amennyiben nem átmeneti nehézségekről, lelki gondokról van szó, úgy csak a szakértők segíthetnek a barátnődön, és ezáltal rajtad.  Ugyan elsőre riasztónak tűnhet családállításra menni, vagy éppen szexuálpszichológushoz fordulni, de mégis ez a megoldás. Ráadásul a mélyen elrejtett problémák feloldása nem csak a szexuális életeteket pörgeti fel, hanem a barátnődet is teljesen felszabadítja, ezáltal új alapokra helyezi majd a kapcsolatotokat.  Ha ilyesmiben támogatod őt, akkor egész biztos, hogy pozitív változás elé állhattok!

(Forrás: men.hu)

A cikkeket a MrPotencia.hu oldal tette közzé.