Természetes libidónövelők - hosszú téli éjszakákra, didergős reggelekre

A hideg idő tartós beálltával legszívesebben ki sem mozdulnánk az ágyból, sokak szerint ilyen időben nem is érdemes mást tenni, csak szexelni. A természet növényi afrodiziákumok egész tárházát kínálja ahhoz, hogy felkeltsük szexuális vágyunkat, fokozzuk testi-lelki erőnlétünket és új érzéki élményekkel gazdagítsuk szerelmi életünket.

Az oldott, erotikus vagy éppen játékos atmoszféra megteremtésében nagy szerepet játszanak a klasszikus vizuális ingereken kívül a szaglás és ízlelés útján érzékelt információk. Bizonyos ételek és italok, aromás illatok, az együttlét előtt vagy közben használt illatos masszázsolajak, füstölők különösen alkalmasak arra, hogy ellazult, fülledt, nyitott hangulatba kerüljünk.

Fejedelmi finomságok: vanília, csokoládé, méz

A ősidők óta vágykeltő szerekként számon tartott vanília, csokoládé, méz és az ezeket tartalmazó ételek a luxus és a hedonizmus érzetét felkeltve csábítanak érzéki élvezetekre.

A csokoládé koffein és teobromin tartalma és a benne található egyéb vegyületek az agy örömközpontjára hatnak, euforikus érzeteket, felszabadultságot, életörömet keltve. A magas kakaótartalmú csokoládéban ugyanakkor rengetegféle flavonoid található, amelyek késleltetik az öregedést, szépítik a bőrt és a hajat, erősítik a vérkeringést.

A hangulatfokozó illóolajokat tartalmazó vanília elősegíti a stressz vagy negatív érzelmek okozta feszültség leküzdését és az intimitásra való ráhangolódást.

Az ásványi anyagokban és azonnal hasznosítható értékes cukrokban gazdag méz nemcsak hangulatfokozó hatással bír, hanem immunerősítő, roboráló is. Mivel ozmotikus hatása révén fokozza a vérkeringést, masszázs alkalmával is nagyon hatékony.

Pikáns növények: hagyma, fokhagyma, zeller, ginzeng
A hagymafélék fokozzák a vérkeringést, tisztítanak, jó erőnlétet adnak. Bár van, akit nem zavarnak e növények erőteljes aromái, a többség nem a romantikus együttlét előtt fogyasztja. Inkább az azt megelőző néhány napban iktassuk be étrendünkbe, immunerősítő, vitalizáló hatásuk miatt egész télen hozzásegítenek a jó egészséghez és erőnléthez, ami a jó szex alapja.

A fertőtlenítő, gyulladásgátló, idegerősítő zeller megszépíti a bőrt és a hajat és erősíti az idegrendszert. A keletről származó ginzeng pedig olyan életelixír, amely az immunrendszer erősítése mellett a szexuális potenciát is növeli.

Fűszerek

A csípős fűszerek vérbőséget okoznak, felpezsdítenek, így a chilivel, cayenne borssal készült ételek (pl. mexikói, olasz vagy indiai fogások) igazán nyerők egy romantikus vacsora alkalmával.

Hasonló, bár szelídebb és édesebb hatással bírnak a fahéj, szegfűszeg, gyömbér, koriander, kardamom – ezeket használhatjuk édességek, italok, ételek ízesítésére és aromalámpában vagy masszázsolajban is.

Vágykeltő italok
Köztudomású, hogy egy-két pohár bor, pezsgő, koktél vagy rövidital oldja a gátlásainkat és hozzásegít az erotikus hangulat kialakulásához. A vérbőséget okozó kávé is hasonló hatással bír, így ideális kísérője lehet a reggeli/délutáni szexnek, főleg, ha a fenti édeskés fűszerek valamelyikéből is adsz hozzá egy csipetnyit.

Ha valami kifinomultabbra vágysz, főzz teát a következő fűszerekből: szegfűszeg, kardamom, bors, fahéj, vanília, gyömbér. A vanília kivételével elég összesen egy teáskanálnyi fűszer egy liter vízhez, vaníliarúdból viszont kettőt is nyugodtan beletehetsz a tuti összhatás érdekében. Főzd a fűszereket néhány percig, majd öntsd fel egy-két deci tejjel vagy rizstejjel, hagyd ismét felforrni és kész is. Mézzel ideális!

Menjünk az orrunk után

Tudományos kísérletekkel is bizonyították, hogy a levendula, a gyömbér, a fahéj és a szegfűszeg azok az aromás növények, amelyek hatására erőteljes véráramlás indul a nemi szervek területére, mind a nők, mind a férfiak esetében. Az ylang-ylang, a jázmin és a rózsa édes, keletet idéző virágillatával oldja a feszültséget és meleg, érzéki, euforikus hangulatot kelt. Érdemes a saját ízlésünknek megfelelő illatkombinációkat kikísérletezni. Egy-két deciliternyi bázisolajhoz (ami lehet szőlőmag-, mandula-, olíva – vagy jojobaolaj) öt-tíz csepp illóolajat adjunk összesen.

(forrás:harmonet.hu)

A cikket a www.mrpotencia.hu oldal szolgáltatta.