A férfiak nem árulják el az érzelmeiket, pedig kellene

Akár éppen csak bimbózik a kapcsolatotok, akár már javában tombol köztetek a szerelem, van rá esély, hogy képtelen vagy szavakba önteni érzelmeidet. Ez nem minden esetben hátrány, sokszor a tettek fontosabbak, de azért kifejezetten vannak előnyei annak, ha időnként képes vagy beszélni az érzelmeidről.

Nehogy lemaradj

A legtöbb nő szavak nélkül is észreveszi, ha átlépnéd a barátzónát, és már messze nem arra törekszel, hogy egyszerűen jó kapcsolatot ápoljatok. Persze ilyenkor kérdéses, hogyan reagál a hölgy a kapott jelzésekre, de ha nem egyértelmű az elutasítás, akkor ildomos a tettek mezejére lépned.  Ha hiszed, ha nem, a célzások helyett sokkal jobban járhatsz, amennyiben cselekedetekké, szavakká formálod a szándékaidat. Ezzel ugyanis előnybe kerülhetsz versenytársaiddal szemben, akik továbbra is csak testbeszéddel, flörttel próbálkoznak.  Amennyiben kerek perec elmondod, mi a szándékod, és végre elhívnád randira, úgy a kezedbe veszed az irányítást, és gyorsan kiderítheted a fontosabb tudnivalókat.

Tiszta lapokkal játszhattok

Bár őrülten izgalmas tud lenni a kapcsolatok elején a macska-egér játék, záros időn belül nem árt tisztázni, mik is a szándékaitok. Egyrészt mindenkinek jár, hogy tudja, pontosan mit várhat a másiktól, másrészt nem húzzátok feleslegesen egymás idejét, ha őszinték vagytok egymással.  Természetesen nem arról van szó, hogy az első randin könnyekkel küzdve be kell vallanod, hogy már egy éve őrülten akarod. Csupán annyit kell mondanod, hogy komolyak a szándékaid, őszintén szeretnéd kideríteni, működhet-e a dolog.  Talán éppen arra vár, hogy végre egy normális férfi kimondja, mit érez iránta…. Nem egy kapcsolat ment veszendőbe azért, mert egyik fél sem mert megszólalni. Utóbbit garantáltan bánni fogod, míg a kis eséllyel jelenlevő, és egyáltalán nem ciki elutasításból csak tanulhatsz.

Tisztázhassátok a félreértéseket

Sok férfi számára nincs is annál nehezebb, mint hogy az érzelmeiről beszéljen, holott ez időnként a tartalmas kapcsolatokban megkerülhetetlen. Nem leszel attól kevésbé férfias, ha elmondod, amikor valamivel megbántott, vagy, ha kifejted, hogy eleged van.  Ez ugyanannyira fontos, mint hogy időnként azt is kiemeld, minden rendben van és mindennel maximálisan elégedett vagy. Sajnos jellemző, hogy sokkal könnyebben nyomatékosítjuk a hiányosságokat, mint az erősségeket, és ha folyton így teszünk, akkor a mérleg rendszeresen a negatív oldalra fog billenni.  Sosem szabad készpénznek venni a nyugalmat és a harmóniát, mert ahhoz, hogy ezek hosszú távon jelen legyenek a kapcsolatokban, bizony sokat kell tennetek.

Elmélyíti a kapcsolatotokat

Ha valamiért úgy érzed, hogy nem beszélhetsz az érzelmeidről, gondolataidról a kapcsolatodban, akkor sajnos esélyes, hogy messze nem a legideálisabb partnert választottad. Az a megkerülhetetlen igazság, hogy ha bármit el kell titkolnod, akkor vagy még mindig szerepet játszol, vagy ez idáig sem sikerült teljesen feloldódnod a viszonyotokban.  Az érzelmekről való beszélgetés sokkal jobban elmélyítheti a kapcsolatotokat, mint bármi más, de persze meg kell találni a megfelelő helyet és időt a célra. A vita a nyaralás kellős közepén nyilván nem megfelelő, de egy romantikus vacsorával egybekötött séta már annál inkább ideális.

(Forrás: men.hu)

A cikket a MrPotencia.hu oldal tette közzé.